Vloerisolatie Mol

Denkt u na over vloerisolatie in Mol? Last van koude voeten door een koude vloer? Vocht dat optrekt uit de grond? Bekijk dan zeker of u vloerisolatie kan laten plaatsen. Hebt u een kruipruimte of kelder? Dan is de vloer op de begane grond vlot te isoleren. Maar ook in elke andere situatie zijn er oplossingen mogelijk. Een geïsoleerde vloer is veel aangenamer om op te lopen en u zal ook nog eens besparen op uw energiefactuur.

Informatie en prijsvergelijk

vloerisolatie Mol

Heldere informatie en een handige offerteservice voor vloerisolatie

Wanneer u vloerisolatie overweegt is het belangrijk goede informatie in te winnen. Zo weet u wat de mogelijkheden zijn in uw woning. Wij spelen met onze website in op de vraag naar heldere en goede informatie over vloerisolatie. Met zorg hebben we de informatie op deze pagina samengesteld.

Prijs informatie is belangrijk in elk koopproces en bij uw vloerisolatie in Mol is dit niet anders. De gekoppelde offerteservice voorziet in de behoefte om met één druk op de knop meerdere prijsoffertes aan te vragen. Simpel en vrijblijvend!

Navigeer naar:

Waarom kiezen voor vloerisolatie in Mol?

Vloerisolatie biedt heel wat voordelen. In eerste instantie houdt het koude tegen dat via de vloer kan optrekken. Dat zorgt voor meer comfort. U zal het snel merken wanneer u blootvoets over de vloer loopt. Deze is een pak minder koud als er vloerisolatie is.

U bespaart er ook energiekosten mee, want de warmte in het huis zal minder snel verloren gaan.

Ook kan het vocht tegenhouden wat eventuele schimmelvorming kan voorkomen. Isolatie kan ook geluid tegenhouden. De tussenvloeren in uw woning isoleren, kan dus voor heel wat akoestisch comfort zorgen.

Kortom, een geïsoleerde vloer zorgt voor warmer, comfortabel en goedkoper wonen.

Woont u zelf in Mol? Dan bent u hier zeker aan het juiste adres. Het is goedkoper om een vakman in de buurt aan te nemen. Zo bespaart u op verplaatsingsonkosten.

De voordelen op rij

Minder warmteverlies

Door uw vloer te isoleren verliest u minder warmte

Lagere energiefactuur

Minder verwarmen resulteert in lagere stookkosten

Meer comfort en minder impact milieu

Meer wooncomfort en minder impact op het milieu

Minder vocht- en schimmelproblemen

Met goede vloerisolatie heeft vocht en schimmel minder kans

Wel of geen kruipruimte/kelder onder uw huis?

Wanneer u een kelder of kruipruimte heeft die zelf niet geïsoleerd is, kan koude van hieruit makkelijk naar boven trekken. Andersom kan warmte vanuit de bewoonde ruimtes makkelijk via kelder of kruipruimte ontsnappen. Door het plafond van de kelder/kruipruimte te isoleren, wordt de vloer van de begane grond geïsoleerd en vermijd u deze problemen. Indien u geen kelder of kruipruimte hebt, moet de vloer langs boven geïsoleerd worden. Hierbij zal de oude vloer moeten uitgebroken worden en/of een nieuwe vloer op de isolatie worden geplaatst. Hierbij moet u rekening houden met de opbouwhoogte. Isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde is dan handig zodat u geen dikke laag hoeft te leggen. 

Deze klanten uit (regio) Mol vinden ons initiatief supertof

vloerisolatie klant

Snel de offertes ontvangen, super!

– Dirk uit Mol

vloer laten isoleren

Duidelijke uitleg over vloerisolatie en alle mogelijkheden.

– Liz

vloer isoleren

Wij willen vloerisolatie in ons nieuwe huis, hier een goede isoleerder gevonden.

– Ben, inwoner van Mol

vloerisolatie bedrijf

Handig website als je op zoek bent naar prijsvergelijk.

– Jake – regio Mol

Wij zijn niet alleen in Mol actief, maar door heel Vlaanderen.

Zo ook in de grensgemeenten en omliggende plaatsen:

Ook voor dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u vrijblijvend offertes vergelijken. Bekijk zeker de informatiepagina’s die we voor deze isolatiewerken hebben opgesteld.

Gemeente Mol

Plaats: Mol
Wijken: Mol-centrum, Achterbos, Donk, Ezaart, Ginderbuiten, Gompel, Heidehuizen, Millegem, Rauw, Sluis, Wezel en Postel
Website van de gemeente Mol
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Geel, Meerhout, Balen, Lommel, Arendonk, Retie en Dessel

Zoekt u een isolatiefirma uit de provincie Antwerpen? Wij hebben plaatspagina’s opgezet voor alle grote plaatsen en gemeentes, zo ook:

Mortsel | Ekeren | Edegem | Hoogstraten | Essen | Kalmthout | Kontich | Heist-op-den-Berg | Boom | Duffel

Wat voor vloer(en) heeft uw woning?

Vloeren kunnen uit verschillende materialen bestaan. De constructie is veelal hout of beton. Beiden soorten vloer kunnen perfect geïsoleerd worden en zullen een meerwaarde zijn voor uw comfort en energiefactuur.

Houten vloer isoleren

Bij een houten vloer denken we aan een houten draagconstructie of houten vloerbedekking. In het eerste geval gaat het om een draagvloer met houten balken waarop houten planken of plaatmateriaal rusten. Deze vloeren kunnen vlot worden geïsoleerd tussen de balken. Wanneer u een houten vloerbedekking heeft zoals parket of laminaat, kan de vloerisolatie onder deze bedekking worden gelegd. Dankzij isolatie zal de vloer minder koud aanvoelen en is er minder geluidsoverdracht tussen de ruimtes. Door de houten vloer op de begane grond te isoleren, voorkomt u schimmels en houtrot. De isolatie houdt dan immers opstijgend vocht tegen die kan condenseren in de houten constructie.

Betonnen vloer isoleren

Wanneer een betonnen vloer niet is geïsoleerd, zal deze de warmte niet goed kunnen vasthouden. Zeker in de koude wintermaanden, zal de vloer dan koud aanvoelen. Naast koude, kan er ook vocht naar boven kruipen. De vloer isoleren, is dus aan te raden. Het geeft u meer comfort. Een betonnen vloer kan zowel langs de onderkant, bijvoorbeeld via de kruipruimte, als aan de bovenkant worden geïsoleerd met vloerisolatie.

Welke vloer isoleren in Mol?

Elke vloer in uw woning kan geïsoleerd worden. Of het nu gaat om de begane grond, dan wel een zoldervloer: isoleren biedt een meerwaarde. Vloerisolatie kan warmte en koude tegenhouden en dus thermisch isoleren, dan wel geluid tegenhouden en akoestisch isoleren.

bodemisolatie Mol

Begane grond vloer isoleren

Vloeren op de begane grond zijn het snelst en makkelijkst te isoleren via de kruipruimte. Doorgaans wordt de isolatie tegen het plafond van de kruipruimte geplaatst, maar wanneer de kruipruimte lager is dan 40 cm kan u ook bodemisolatie gebruiken. Wanneer u de vloer langs boven isoleert, kiest u best voor een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde zoals PUR of PIR. Dan volstaat een dunne laag en wordt de vloeropbouw beperkt.

Kruipkelder isoleren

Wanneer u het plafond van een kruipkelder isoleert, isoleert u in feite de vloer van de begane grond langs de onderkant. Er zal minder koude en vocht opstijgen naar de leefruimtes. Andersom gaat de warmte in de leefruimte niet verloren. Indien u de kruipkelder gebruikt als bijvoorbeeld opbergruimte, kan u deze ook volledig isoleren zodat materiaal dat u daar stockeert niet kan schimmelen of rotten.

Verdiepingsvloer isoleren

Het is interessant om verdiepingsvloeren te isoleren zodat de warmte niet naar boven gaat. Ook helpt vloerisolatie van tussenvloeren geluid tegen te houden. U creëert dus zowel thermische als akoestische isolatie.

Zoldervloer isoleren

In de plaats van het dak te isoleren, kan u ook uw zoldervloer isoleren in Mol. Dit is alleen interessant als de zolder niet als leefruimte wordt ingevuld. Wordt de zolder wel gebruikt als bureau- of slaapruimte, plaatst u best wel dakisolatie. De zoldervloer kan u dan ook nog isoleren zodat u een optimale thermische en geluidsisolatie hebt.

Garagevloer isoleren

U kan ervoor kiezen om ook de garagevloer te isoleren. Voordeel is dat het in die ruimte niet te koud wordt doordat koude moeilijke door de vloer kan dringen. Ook voorkomt u opstijgend vocht waardoor alles wat in de garage staat, droog blijft. Als de garage deel uitmaakt van de woning, vermijdt u een koudebrug naar het huis via de garage.

zoldervloerisolatie

Mogelijke isolatiematerialen

Indien de ondergrond voldoende vlak is, kan u isolatieplaten gebruiken. Er zijn verschillende soorten vloerisolatieplaten. Polystereenplaten (XPS) worden gebruikt onder de draagvloer en dus op volle grond. Wanneer de isolatie boven de uitvulchape wordt gelegd, worden schuimplaten van kunststof gebruikt zoals PUR of PIR. U kan de PUR ook laten spuiten, al is dat duurder. De PUR wordt als schuim op het oppervlak gespoten zodat de hoeken goed worden afgesloten.

isolatie

U kan ook kiezen voor isolatiedekens. Deze zijn erg flexibel en dus zowel op vlakke als ongelijke ondergronden te plaatsen. Meestal zijn ze gemaakt van minerale wol en vooral geschikt om houten vloeren te isoleren.

Vloerisolatiekorrels en -schelpen worden voornamelijk als bodemisolatie in kruipruimtes gebruikt. Het is ideaal als je last hebt van grondwater. Isolatiekorrels en -schelpen hebben wel een lager rendement dan andere soorten isolatie, waardoor het niet als volwaardig isolatiemateriaal wordt beschouwd.

Bij isolerende chape wordt de standaard chapelaag hier vervangen door een isolerende variant. Zo moet er geen isolatie meer gespoten of isolatieplanten gelegd worden op de betonnen ondervloer. Bij isolerende chape is isolerend materiaal in het cement verwerkt.

Tot slot is er inblaasisolatie zoals gespoten glaswol of cellulose. Dit is handig om holle, moeilijk bereikbare ruimtes te isoleren. Het is zowel thermisch als akoestisch en ideaal voor zolder- en houten tussenvloeren.

Wat kost vloerisolatie in Mol anno 2023?

Voor vloerisolatie betaalt u gemiddeld €15,- à €50,- per vierkante meter. De prijs hangt af van verschillende factoren zoals de oppervlakte, de dikte van de isolatie, de soort isolatie, of de isolatie langs boven of onder wordt geplaatst, enz.

Prijs afhankelijk van isolatiemateriaal voor vloerisolatie

Voor isolatieplaten betaalt u gemiddeld €15,- tot €25,- per vierkante meter. Gespoten PUR is duurder. Reken gemiddeld €20,- à €35,- per vierkante meter. Voor isolatiedekens en -korrels betaalt u ongeveer hetzelfde. De prijs van isolerende chape zit tussen de €30,- en €35,- per vierkante meter. Voor inblaasisolatie moet u zo’n €20,- à €40,- betalen. Naast het soort isolatiemateriaal, speelt ook de dikte van de isolatie een rol. Hoe dikker de isolatie, hoe meer het zal kosten.

vloerisolatie prijs

Prijs afhankelijk van de vloer

Uiteraard speelt de te isoleren oppervlakte een rol bij het bepalen van de prijs. Hoe meer vloer er in Mol te isoleren valt, hoe hoger de prijs. Al kan de prijs per vierkante meter goedkoper uitvallen. Daarnaast wordt de prijs mee bepaald door de soort vloer die u isoleert. Vloeren op de begane grond zijn het snelst en dus het goedkoopst te isoleren via de kruipruimte.

Geen kruipruimte? Dan kan u de begane vloer ook langs boven isoleren. U moet dan wel de vloer uitbreken of nieuwe vloerbedekking leggen. Zowel voor isolatie langs onder als langs boven betaalt u ongeveer €20,- à €40,- per vierkante meter. Langs boven komen er nog wel de kosten voor (nieuwe) vloerbedekking bij.

Naast de begane grond, kan u ook tussenvloeren of de zoldervloer isoleren. Hier liggen de prijzen doorgaans tussen de €20,- en €35,- per vierkante meter.

Prijs afhankelijk van voorbereidende werken

De plaats waar de vloerisolatie moet komen, bepaalt mee de prijs. Zo zal de prijs hoger uitvallen als de ruimte moeilijk te bereiken is of onregelmatige afmetingen heeft. Een ruimte die vlot te bereiken is en rechte afmetingen heeft, zal goedkoper zijn. Daarnaast is het goedkoper om de vloer langs onder te isoleren dan langs boven. Wanneer de isolatie langs boven wordt gelegd, moet de huidige vloer eerst worden uitgebroken wat extra voorbereidende werken met zich meebrengt. Hier hangt een prijskaartje aan.

Prijs verschilt per isolatiefirma in Mol, prijsvergelijk loont

Niet elke firma in Mol vraagt dezelfde prijs voor het plaatsen van vloerisolatie. Zo kan bijvoorbeeld de ervaring van de vakman de prijs doen stijgen. Ook de verplaatsing die moet gemaakt worden, zal de prijs beïnvloeden. Vraag daarom steeds meerdere offertes op voorhand op zodat u de prijzen goed met elkaar kan vergelijken.

chape Mol

Prijs kan positief beïnvloed worden door premies

Uw vloer laten isoleren, kost geld. Gelukkig zijn er premies waardoor u uw investering kan terug verdienen. Op Vlaams niveau kan u de MijnVerbouwpremie aanvragen voor vloerisolatie. Voorwaarde is dat het gebouw minstens 15 jaar oud is en dat de isolatie door een erkend aannemer wordt geplaatst. De isolatie moet een RD-waarde van minstens 2m²K/W hebben.

Sommige gemeenten geven een premie bovenop andere premies. De voorwaarden verschillen per gemeente. Best informeert u dus bij de eigen gemeente.

Tot slot kan u ook een groene lening afsluiten waarbij de rente bijzonder laag is. Mensen met een laag inkomen, betalen zelfs geen rente. Hier vindt u meer informatie over de lening en de premies.

Tot slot kan u genieten van een verlaagd btw-tarief als uw woning 10 jaar of ouder is. U betaalt voor de isolatiewerken in Mol maar 6% btw in plaats van 21%.

Hoe gaat een plaatser van isolatie te werk?

Er zijn heel wat vakmannen in Mol die uw vloer kunnen isoleren. Ga niet met de eerste de beste in zee, maar vergelijk prijzen. In dialoog gaan met de vakman is eveneens belangrijk. Dankzij zijn expertise, kan hij u adviseren over mogelijke isolatiematerialen zodat u zeker bent van de juiste keuze bij uw vloer.

Vergelijken van isolatiebedrijven werkzaam in (regio) Mol

Neem altijd contact op met meerdere isolatiebedrijven zodat u meerdere offertes kan vergelijken. Check welke bedrijven er in uw buurt zitten. Een vakman in de regio Mol zorgt voor minder verplaatsingsonkosten. Velen hebben een website waarop u het aanbod kan checken en ook de realisaties die het bedrijf al heeft. Zo krijgt u zicht op de ervaring.

Contact met een isolatiebedrijf werkzaam in Mol

Zodra u op basis van de offertes een keuze maakt voor een bepaald bedrijf, neemt u contact op met hen. Het is sowieso het meest interessant om voor een bedrijf te gaan in uw regio zodat u veel extra kosten vermijdt zoals verplaatsingsonkosten.

Isolatiebedrijf geeft advies over de beste vloerisolatie voor uw huis

Bespreek met de vakman welke ruimtes u wil isoleren. Geef aan wat uw wensen zijn. Wil u vooral thermisch of ook akoestisch isoleren? Het isolatiebedrijf heeft expertise in isolatiematerialen en kan met u bekijken welke het beste past bij uw wensen. Daarnaast kan het bedrijf ook bekijken of u best langs onder of boven isoleert.

U ontvangt een vrijblijvende offerte voor de isolatiewerken in Mol

Nadat u voldoende informatie heeft, kan u overgaan tot het opvragen van offertes. Omdat de vakman heel wat informatie heeft, kan hij een gedetailleerde offerte opmaken die een juist beeld geeft van het kostenplaatje. Zorg dat u meerdere offertes heeft zodat u prijzen met elkaar kan vergelijken en u zeker bent van de juiste prijs voor de isolatie van uw vloeren.

Bespaar op de kosten van vloerisolatie, vergelijk prijzen!

Van plan om uw vloeren te laten isoleren? Vraag dan eerst meerdere offertes op bij verschillende firma’s. Geef zoveel mogelijk informatie mee zodat u zo volledig mogelijke offertes krijgt en u de prijzen goed kan vergelijken. Hier kan u alvast offertes in uw buurt aanvragen.

Lees meer over vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie prijs

Vloerisolatie voordelen